Bakhagen

Det er noen år siden jeg kunne løpe rundt det store treet vi har stående i hagen. Men idag kunne jeg endelig gjøre det igjen :)

(Trykk på bildet for større versjon)

Det ble en del kvist og raskt etter nedkuttingen, men der var kompostkvernen helt genial. Rakk ikke å rydde bak garasjen, men det var like greit. Nedfelling går raskt, opprydding går tregt :P

Muren må skjules på en eller annen måte i framtiden tenker jeg, kanskje et høyt gjerde eller noe, vi får se hva tiden bringer. Nå skjer det ikke så mye mer i hagen før neste år iallefall. Med unntak av drenering selvsagt..

Nå er det iallefall enda mer boltreplass for Zara og Oliver!

 

Hagearbeid

Ettersom vi ikke får fjernet tingene bak huset og begynnt på gravingen grunnet jobb reising på både meg og pappa de neste ukene, så har jeg prioritert å fjerne det værste av kratt og ymse ugress som har grodd opp rundt i hagen. Første prioritet var å ta det aller mest nødvendige.

 

 

Nå er det litt mer åpent enkelte steder. Ble en del greiner og kvister som måtte transporteres vekk. Etter litt hoderegning på kostnader ved tilhengerleie/og levering av avfall endte jeg opp med å kjøpe meg en kompostkvern som kunne ta seg av jobben.

 

 

Det viste seg å være en meget god investering! Den tar unna kvister opp til 40mm og har en kasse under som tar imot avfallet. Sliter litt med kvister som inneholder mye sevje, men det burde jeg egentlig forventet. For de interreserte har vi litt data om maskinen:
Eltilkobling 230 V~ 50 Hz
Effekt 2,5 kW
Turtall 2800 rpm
Kuttediameter Ø 40 mm
Oppsamler60 liter
Lydvolum (LWA) 93 dB(A)
Vekt 33 kg

Får tommel opp fra meg! Imorgen: Bakhagen…

 

Forbredelser

Må nesten gjøre klart til vi skal få container til å hive ut alt boss/søppel som har samlet seg opp. Tok meg 2,5 time å fjerne den første stolpen, da jeg ikke hadde noe spett tilgjengelig.

Fikk lånt et av naboen til runde nr 2 og da tok det 18 minutter. Note to self: riktig utstyr til jobben er alfa omega.

Men nå bør det være plass til en container. vurderer å parkere passaten her nå også for å teste mulighetene for en parkeringsplass nr 2 i framtiden.