Maling av huset

Da var vi begynt på prosjektet å male huset.

Utskifting av gamle materialerFørste oppgave er å vaske det, bytte bord og skrape av gammel løs maling.
Oppgaven er enkelt nok, men det tar tid og er litt krevende for en utålmodig sjel.

Men slutt-resultatet blir iallefall bra håper jeg!

 

 

Første strøk er kommet på framsiden av huset nå, og det ble veldig bra!

Venter med flere bilder til vi er helt i mål.
Må leie en lift for å ta siden av huset, da det er litt ustabilt å stå på en stige 10 meter over bakken føler jeg. I tillegg er ikke været helt på vår side for tiden.

 

Gulvet

Både stuegulv og gulvet i gangen har fått seg en liten runde med pussemaskin. Svigerfar var helt konge og ha med på laget her. Etter at han hadde korrigert mine ekstremt ujevne sliping inne i skapet (for å teste) var det bare å kjøre på i resten av huset :)

Ettersom dette er et gammelt tre-hus, er det litt knirk diverse steder i gulvet. Dette ble korrigert ved å borre hutt i parketten (ca 50% ned) og deretter skru det fast i bjelkelaget under. Deretter ble det plugget med hjemmelagde plugger som deretter ble pusset sammen med resten av gulvet. Resultatet ble veldig bra! Du legger ikke merke til alt arbeidet som ble lagt ned, dersom du ikke er klar over hvor du skal lete. Et godt tegn!

plugging av gulv plugging av gulv Sliping av stuegulv Sliping av stuegulv Sliping av stuegulv

Kjøkkenet

Da begynner endelig kjøkkenet å ta form!

2013-04-07 16.52.12Steinveggen blir blikkfanget på kjøkkenet, så her var det viktig å få det til å passe bra med ventilatorhetten.

Var litt skeptisk til å henge så mye stein på veggen, men etter litt undersøkelser ser det ut til at dette ikke skal være noe problem..

 

Kjøkkengulvet somLegging av gulv var av en slags laminat/kork greie, forsvant fort ut. Det ble erstattet med et nytt gulv, som er det samme som blir lagt i alle tre soverom. Det er litt anderledes enn gulvet i stuen (som kun er slipt) men samspillet mellom de er alikevel bra :)

 

La det bli lys!Etter mye arbeid med å male fronter, legge ny vask, benkeplate og gulv, begynner det å ta seg skikkelig opp! Har også fått montert lys på toppen av skapene/inne i skapet med glassdør. Meget fornøyd med resultatet!

 

 

Ferdig resultat

 

Bildet øverst viser hvordan kjøkkenet var før vi satt i gang.

For å få litt bedre plass til matlaging og generelt større rom følelse er kjøleskapet flyttet helt til venstre i rommet, og skapene som henger på veggen tatt bort.

 

På det ferdige bildet ser man et skap nede til høyre. Det er samme skap som hang oppe til venstre for ventilatoren på den “gamle kjøkkenet”.

Har også fått satt inn en Sonos Play:5, som tar seg av musikken i rommet. Denne leverer varene!

Relativt happy med den nye løsningen kan man si!

 

Happy helpers..

Da har vi kommet litt mer i hus, og kan begynne på ting innvendig. Første prosjekt: Rive den gamle kjellerstuen.

Fikk besøk av BT og Morten som stilte med muskelkraft og godt humør. Tok ca 1,5t, så var hele kjellerstuen vekk!

Litt trist å rive den, men det var absolutt nødvendig. godt og fuktig under plasten som lå på gulvet. Nå skal den stå slik og tørke til vi er ferdig med utvendig drenering og oppussing andre steder i huset. Deretter er planen å bygge den opp på nytt med bedre isolasjon og tilhørende inventar.

Ettersom det gikk relativt mye raskere å fjerne kjellerstuen enn først beregnet måtte vi nesten ha et nytt prosjekt. Eneste som kunne gjøres uten for mye planlegging av fjerning av det store treet som står bak i hagen.
Etter mye tenking ved tidligere anledninger hadde jeg kommet til konklusjonen at det var for vrient å gjøre selv pga vinkelen på den ene delen. Kosten for å få noen til å gjøre det for meg var p.t. 4000,- derfor var det satt på vent.

Morten mente dette kunne fikses på litt mer kreativt vis. så vi kjøpte en sag til litt over hundre kroner og laget en liten løsning av avstanden mellom altan og tre.
Det fungerte utmerket, og vi fikk nesten ned hele treet. eneste som står igjen nå er toppen av del 2. denne ble spart pga for mye vind og for kort stige. HMS er viktig :)

Så resten får vi ta nestegang BT er på besøk, det blir nok ikke mange ukene til i det tempoet som vi har nå..

Bakhagen

Det er noen år siden jeg kunne løpe rundt det store treet vi har stående i hagen. Men idag kunne jeg endelig gjøre det igjen :)

(Trykk på bildet for større versjon)

Det ble en del kvist og raskt etter nedkuttingen, men der var kompostkvernen helt genial. Rakk ikke å rydde bak garasjen, men det var like greit. Nedfelling går raskt, opprydding går tregt :P

Muren må skjules på en eller annen måte i framtiden tenker jeg, kanskje et høyt gjerde eller noe, vi får se hva tiden bringer. Nå skjer det ikke så mye mer i hagen før neste år iallefall. Med unntak av drenering selvsagt..

Nå er det iallefall enda mer boltreplass for Zara og Oliver!

 

Hagearbeid

Ettersom vi ikke får fjernet tingene bak huset og begynnt på gravingen grunnet jobb reising på både meg og pappa de neste ukene, så har jeg prioritert å fjerne det værste av kratt og ymse ugress som har grodd opp rundt i hagen. Første prioritet var å ta det aller mest nødvendige.

 

 

Nå er det litt mer åpent enkelte steder. Ble en del greiner og kvister som måtte transporteres vekk. Etter litt hoderegning på kostnader ved tilhengerleie/og levering av avfall endte jeg opp med å kjøpe meg en kompostkvern som kunne ta seg av jobben.

 

 

Det viste seg å være en meget god investering! Den tar unna kvister opp til 40mm og har en kasse under som tar imot avfallet. Sliter litt med kvister som inneholder mye sevje, men det burde jeg egentlig forventet. For de interreserte har vi litt data om maskinen:
Eltilkobling 230 V~ 50 Hz
Effekt 2,5 kW
Turtall 2800 rpm
Kuttediameter Ø 40 mm
Oppsamler60 liter
Lydvolum (LWA) 93 dB(A)
Vekt 33 kg

Får tommel opp fra meg! Imorgen: Bakhagen…

 

Forbredelser

Må nesten gjøre klart til vi skal få container til å hive ut alt boss/søppel som har samlet seg opp. Tok meg 2,5 time å fjerne den første stolpen, da jeg ikke hadde noe spett tilgjengelig.

Fikk lånt et av naboen til runde nr 2 og da tok det 18 minutter. Note to self: riktig utstyr til jobben er alfa omega.

Men nå bør det være plass til en container. vurderer å parkere passaten her nå også for å teste mulighetene for en parkeringsplass nr 2 i framtiden.